آیکان مستقل می شود
مدیر عامل شرکت آیکان در مصاحبه ای گفت:"به دلایل مشکلات متعددی
که امریکا برایمان به وجود آورده تا سال آینده از سلطه دولتمردان امریکایی خارج
خواهیم شد و به صورت یک شرکت مستقل به فعالیت خواهیم پرداخت زیرا اینترنت قابل
مصادره نیست."
به گزارش خبرگزاری مهر، در ماه های گذشته، خبرهایی مبنی بر حکم دادگاهی برای ضبط
دامنه های اینترنتی "دات.آی.ار" در ایران منتشر شده بود که با واکنش های
داخلی و خارجی بسیاری پاسخ داده شد. آیکان، یکی از سازمان های بین المللی است که
مدیریت شبکه جهانی وب یا "www"
را برعهده دارد و تابع قوانین ایالت کالیفرنیا است.
ضبط دامنه های ایرانی "دات.آی.آر" همانند یک زنگ هشدار در مجامع بین المللی به صدا درآمد زیرا از این پس اگر امریکا با هر کشوری دچار مشکل می شد، اقدام به ضبط دامنه آن کشور می کرد. در این صورت، کشورهای سراسر دنیا باید به دنبال راه حلی بودند تا دامنه های خود را از پوشش آیکان امریکا خارج ساخته تا به سرنوشت ضبط دامنه های ایرانی مبتلا نشوند. این موضوع در حالی در ماه های گذشته مطرح شد که بسیاری از کارشناسان این حوزه معتقد بودند که از لحاظ تکنیکی، آیکان قادر به ضبط دامنه های اینترنتی یک کشور نیست اما از سوی دیگر این سازمان تا سال 2015 با آمریکا قرارداد داشت.
روز گذشته، فدی چیهید Fadi Chehadé مدیر عامل شرکت آیکان در مصاحبه ای با یک رسانه فرانسوی از مستقل شدن این شرکت تا اوایل سال 2015 میلادی به دلایل مشکلات متعددی که امریکا در مسیر فعالیت این شرکت قرار داده بود، خبر داد. آیکان از سپتامبر سال 2015 به طور مستقل به فعالیت خواهد پرداخت و برنامه های متفاوتی را از این تاریخ و بدون نفوذ دولتمردان امریکایی پیش خواهد برد. نشریه فرانسوی با تیتر" اینترنت قابل مصادره، فاجعه بار خواهد بود" به تشریح این گفتگو پرداخته که آن را می خوانیم.
- خبرنگار: چرا آیکان در راه اندازی برخی از دامنه ها همکاری لازم را به عمل نمی آورد، برای مثال چندی پیش فرانسه خواستار دامنه های متعددی بود که با امتناع آیکان مواجه شد، علت در چیست؟
- چیهید: برخی از دامنه ها به دلیل اینکه دامنه های خاص و گران قیمتی هستند، ترجیح می دهیم تا آنها را در یک مناقصه به فروش بگذاریم زیرا دامنه هایی که از آنها نام می برید درخواست کشورهای دیگری مانند ایتالیا، ایرلند و لهستان نیز بودند. آیکان مقامات تمامی کشورها را به گفتگو دعوت کرد تا تصمیم بهتری گرفته شود.
- همانطور که در ابتدای صحبت هایتان نیز اشاره کردید، آیکان در کمتر از یک سال آینده از دولت امریکا مستقل خواهد شد، در این رابطه توضیحاتی را می فرمایید؟
- ما به دنبال تغییر استفاده از اینترنت هستیم تا بتوانیم خروجی های بسیاری را پیش روی کشورهای مختلف قرار دهیم. اما از علت جدایی می توان به موارد بسیاری اشاره کرد: در ابتدا، از لحاظ تکنیکی، قرار داد ما با امریکا تا سال 2015 خواهد بود و به دلایل مختلفی خواهان ادامه این همکاری نیستیم و ترجیح می دهیم این قرار داد برای ریشه کن شدن دخالت های امریکا ادامه پیدا نکند.
مورد مهم بعدی را می توان در اختلاف نظرهای آیکان با مقامات امریکایی دانست و گاهی اوقات تصمیماتی اتخاذ می شدند که آیکان قادر به انجام هیچ عکس العملی در برابر آنها نبود. زمانی که این پاسخ را به مقامات کشورها اعلام می کردیم آنها در پاسخ می گفتند آیکان نیز سهمی در این تصمیم گیری دارد و بی گناه نیست! من کاملا صحبت های آنها را درک می کنم و با آنها موافق هستم به همین دلیل ترجیح می دهم تا آیکان به تنهایی در رابطه با تصمیماتی که گرفته می شود پاسخگو باشد.
- اگر این استقلال را به دست آورید، می توان گفت که آیکان تبدیل به رگولاتور جهانی اینترنت خواهد شد؟ با فرا رسیدن چنین روزی، آیکان چه تصمیمی خواهد گرفت؟ بی طرف خواهد بود یا چه سیاست متفاوتی را پیش خواهد گرفت؟
- با قسمت اول صحبتتان موافق نیستم، تنها رگولاتور جهانی اینترنت نیستیم اما در رابطه با قسمت دوم سوال شما باید بگویم که آیکان همانند گذشته به دامنه های مختلف در کشورهای دنیا خواهد پرداخت و به دنبال گسترش فعالیت آیکان در زمینه دامنه های اینترنتی هستیم تا بتوانیم خدمات برتری را ارائه کنیم. برای مثال در مورد برخی از خدماتی که پیش بینی می کنیم پس از مستقل شدن ارائه دهیم، می توان به مواردی مانند: برنامه هایی برای حفاظت بچه های کم سن و سال از خطرات اینترنت، دسترسی ساده تر به دامنه ها، مالیات مشخص دولت ها و ... اشاره کرد. مقامات آیکان معتقدند که اکنون زمان آن فرا رسیده پس از هفده سال تغییر قابل توجهی در زمینه فعالیت های شرکت ایجاد شود. ما برای یک دامنه یا یک کشور کار نمی کنیم بلکه ما برای اینترنت جهانی در حال فعالیت هستیم.
- به نظر شما کنترل اینترنت توسط دولت ها باید وجود داشته باشد؟
- دولتمردان سراسر دنیا به خاطر تدابیر سیاسی، امنیتی یا هر دلیل دیگری ترجیح می دهند تا کنترل و نظارت اینترنتی را در کشورشان اعمال کنند و این موضوع در تمامی کشورهای دنیا وجود دارد و با گسترش اینترنت تبدیل به امری رایج شده است.
اما تصمیماتی که دولتمردان امریکا برای آیکان صادر می کردند، آیکانی که 17 سال از عمر آن می گذرد، فاجعه بار بود و اگر به درخواست آنها عمل نمی شد، برای شرکت جریمه های سنگینی را صادر می کردند و دلیل پرداخت جریمه را می توان تنها در سرپیچی یا عدم اجرای دستورات مقامات امریکایی دانست. --- منبع
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
مخالفت با کیف پول الکترونیکی
بانکها اقدام به چاپ کارت بلیط هایی با عنوان کیف پول الکترونیکی کردهاند که از ضریب امنیت پایینی برخوردار است و این سئوال را به وجود میآورد که آیا این روش به تایید بانک مرکزی رسیده است و یا خیر؟
۳سال پیش بود که بانک مرکزی به دلیل حجم پولهای خرد و تراکنشهای هزار تومانی شارژ تلفن همراه که موجب ترافیک سنگین شبکه آنلاین بانکی شده بود تصمیم به راه اندازی کیف پول الکترونیکی گرفت. حال با وجود اینکه به گفته شرکت ذینفع زیرساختها، جهت اجرا و راه اندازی آماده است، بانک مرکزی آیین نامه لازم را ابلاغ نکرده است و وعده آن را در سال آینده داده است.
باید توجه داشت، در زمانی که قرار است فروشگاه ها و دارندگان کارتخوان کارمزد نگهداری دستگاههای خود را به شرکت شاپرک پرداخت کننداین گونه برآورد می شود که این درصد کارمزد از مردم گرفته خواهد شد و این مهم نیاز به تعجیل بانک مرکزی جهت اجرایی کردن کیف پول الکترونیکی دارد.
خریدهای خرد و تراکنشهای خرید شارژ تلفنهای همراه که عمده آنها رقمی بین هزار تا دو هزار تومان است بانکها را عاصی کرده است و علاوه بر ترافیک سنگین در شبکه آنلاین بانکی، هزینههای سنگینی را بر دوش بانکها گذاشته، به طوری که بانک مرکزی برای خلاصی از این داستان و رفاه حال هموطنان که در پرداخت پولهای خرد با مشکل مواجه هستند به فکر راهاندازی کیف پول الکترونیکی افتاد. طرحی که برای اولینبار در سال ۲۰۰۹ توسط جوان ۳۲ ساله هندی به اسم «بیپین بریت سینگ» مطرح و اجرایی شد؛ وی کارمند کمپانی اینتل در دهلی نو بود، طرح این جوان هندی پس از تایید توسط کمپانی اینتل راهاندازی شد.
گفتنی است طرح وی تا حدی مورد تایید بود که در عرض کمتر از یک سال در تمام کشورهایی که دارای زیرساخت مناسب آیتی بودند اجرا شد و از همان ابتدا بر روی گوشیهای همراه و به صورت رایگان ارائه سرویس کرد.
۳ سال پیش که برای اولینبار طرح کیف پول الکترونیکی در کشور مطرح شد، اپراتور اول مسئول راهاندازی این سیستم شد که توسط یکی از زیرمجموعههای خود به اسم «جیرینگ» بسترهای لازم جهت راهاندازی این سیستم الکترونیکی را فراهم کرد به گفته شرکتی که قرار است این سسیستم را اجرایی کند هم اکنون زیرساختها جهت سرویسدهی این سیستم آماده است.
براساس اعلام این شرکت در این طرح هر شخص با یک گوشی ساده و داشتن یک شناسه می تواند امکان پرداخت پولهای خرد را در هر مکان و شرایطی داشته باشد اما عدم صدور مجوز از سوی بانک مرکزی ارائه این سرویس را با تاخیر مواجه کرده است.
ناصر حکیمی، مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی چندی پیش به ایلنا گفته بود کیف پول الکترونیک در دی ماه به صورت پایلوت و در مناطقی محدود راه انداری می شود و در سال آینده نیز برای عموم اجرایی خواهد شد اما این گفته وی در حالی است که حکیمی پیشتر خبر از ابلاغ آیین نامه کیف پول الکترونیکی در انتهای نیمه اول امسال را داده بود.
لازم به ذکر است، با تصمیمات جدیدی که اتخاذ شده است از آبان ماه، بانک مرکزی یارانهای جهت استفاده ۲ میلیون دارنده کارتخوان پرداخت نمیکند زیرا بر این اعتقاد است که اجحاف در حق ۷۴ میلیون نفر است، بنابراین دارندگان این دستگاهها جهت هر تراکنش باید مبلغی را به شرکت شاپرک جهت نگهداری دستگاهها پرداخت کنند لذا در این شرایط که مطمئنا فروشندهها این مبلغ را از مشتریها مطالبه خواهند کرد و با وجود آماده بودن زیرساختها، بهتر است بانک مرکزی اجرای کیف پول الکترونیکی را به زمان زودتری موکول کند.
اما؛ از آنجا که حکیمی قول دی ماه را برای راهاندازی پایلوت کیف پول
الکترونیکی داده است تا کنون شرکت مجری از سوی بانک مرکزی مشخص نشده است و این
امکان وجود دارد که رگولاتور بانکی مستقیما قصد ورود به این حوزه را دارد البته
این تنها یه فرضیه است و شاید صحبتهایی با همراه اول در این خصوص صورت گرفته است
که ما از آن بیخبریم.
اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که در این بین بانکها اقدام به چاپ کارت بلیطهایی
با عنوان کیف پول الکترونیکی کردهاند که از ضریب امنیت پایینی برخوردار است و این
سئوال را به وجود میآورد که آیا این روش به تایید بانک مرکزی رسیده است و یا خیر؟
--- منبع