زنی که پلیس لندن را متعجب کرده است
دادگاه عالی انگلیس به زامره حاجیاوا، زن ۵۵ ساله از جمهوری آذربایجان دستور داده تا منبع ثروت خود را اعلام کند و در غیر این صورت، اموالش توقیف خواهد شد.
نام این زن که در جریان دادگاه پنهان مانده بود، اکنون به طور رسمی اعلام شده؛ زامره حاجیاوا، ۵۵ ساله، اهل جمهوری آذربایجان و مقیم لندن. او میگوید، مرتکب هیچ گناهی نشده است.
زامره حاجی اواحاجی اوا در طول یک دهه، بیش از ۲۰ میلیون دلار از فروشگاه هرودز لندن خرید کرده است. او همچنین یک خانه نزدیک این فروشگاه در منطقه اعیانی لندن و یک زمین گلف در برکشایر خریده است.
دادگاه عالی انگلیس اکنون به این زن آذربایجانی دستور داده منبع ثروتش را معلوم کند و در غیر این صورت، اموالش توقیف خواهد شد. این زن باید بگوید از چه طریقی به این همه پول دست یافته است.
زامره حاجیاوا فقط در یک قلم در یک روز ۲۰۰ هزار دلار (از جمله جواهرات، عطر و ساعتهای گرانقیمت) از فروشگاه معروف هرودز لندن خرید کرده است. او و همسرش، جهانگیر حاجی اف که زمانی رئیس بانک بینالمللی آذربایجان بوده، یک خانه ۱۵ میلیون دلاری کنار هرودز دارند؛ همینطور یک باشگاه گلف ۱۳ میلیون دلاری در برکشایر.
در دادگاه گفته شده که حاجیاوا در یک روز ۱۳۰ هزار دلار جواهرات کارتیه خریده بود.
او خواهان آن بود که نامش اعلام نشود اما رسانهها گفته بودند مردم حق دارند از تمامی اطلاعات باخبر باشند.
حاجیاوا با استفاده از بند سرمایهگذاری، اقامت انگلیس را گرفته بوده و میگوید جرمی مرتکب نشده است. وکلای او هم درخواست اجازه تجدیدنظر کردهاند.
این اولین بار است که قانون جدید ضدفساد انگلیس که با هدف برخورد با پولهای خارجی مشکوک در این کشور تصویب شده، در مورد فردی اجرا میشود. طبق این قانون که به "فرمان ثروت نامعلوم" معروف است، مقامهای قضایی انگلیس میتوانند از ثروتمندان خارجی که مشکوک به تخلف مالی یا پولشویی هستند، بخواهند منبع ثروت خود را اعلام کنند.
دادگاه عالی انگلیس از حاجیاوا و همسرش خواسته دقیقا توضیح دهند چطور توانستهاند چنین خانه گرانی در محله نایتسبریج که از گرانترین مناطق لندن است، بخرند. اگر این زوج و وکلای آنها نتوانند مراجع رسمی را قانع کنند، ممکن است خانهشان را از دست بدهند.
حاجی اف که پیشتر مدیر بانک بینالمللی آذربایجان بوده، سال ۲۰۱۶ در جمهوری آذربایجان دستگیر و به جرم اختلاس و کلاهبرداری به ۱۵ سال زندان و پرداخت معادل ۳۹ میلیون دلار جریمه محکوم شد.
با این حال، حاجیاوا که سالهاست مقیم لندن است، همچنان در این شهر و فروشگاه مورد علاقهاش خرج میکند.
به گزارش بیبیسی، آنطور که در تحقیقات روشن شده، حاجیاوا در ۱۰ سال گذشته ۱۶ میلیون پوند از هرودز لندن خرید کرده؛ یعنی حدودا روزی ۴۰۰۰ پوند. او این پول را با ۳۵ کارت اعتباری از بانکی که همسرش رییس آن بوده، خرج کرده است.
سالهاست مراجع قضایی، پلیس و روزنامهنگاران از ورود میلیاردها پوند پول "کثیف" به بازار مسکن انگلیس سخن میگویند ولی متهم کردن صاحبان این املاک یا مصادره ملک آنها به خاطر کمبود مدارک متقن عملا غیرممکن است.
قانون جدید گامی است در این راستا، که اشخاص را وادار میکند منبع درآمدشان را معلوم کنند. اگر یک ثروتمند خارجی یا خانوادهاش نتوانند ثابت کنند که ثروت آنها قانونی به دست آمده، دادگاه عالی انگلیس میتواند رأی به مصادره بدهد.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
https://seemorgh.com/images/contenet1397/sport/07/3/8shafi.jpg
شوک بزرگ سه روز پایانی زندگی بهرام شفیع
بهرام شفیع که این اواخر انتقادهای زیادی را به برنامه اش می کردند و به طرز چشمگیری مخاطبانش کاهش یافته بود، این قدر خاطرات نوستالژیک برای هوادارانش به جای گذاشته بود که اعلام خبر فوتش یکبار طوفانی شد و شبکه های اجتماعی را درنوردید.
او که پیشتر دو بار جراحی قلب باز کرده بود، این اواخر مشکل حادی نداشت اما چه شده بود که یکباره این اتفاق برایش رخ داد؟ امیر اقبال شفیع درست بعد از فوت پدرش در همان اولین مصاحبه ها گفت72 ساعت تلخ بر این مجری قدیمی گذشته است.
قانون بد موقع بازنشستگی
دو رخداد از پی هم او را باید در ۶۲ سالگی و به طور همزمان از دو عشقش جدا می کرد. اولی تصویب و عملیاتی شدن قانون بازنشستگی بود. قانونی که سبب شد تا ۱۳ رئیس فدراسیون رفتنی شوند و بهرام شفیع هم باید از هاکی می رفت. فدراسیونی که به نامش سند خورده بود و بارها تلاش برای کنار گذاشتنش به واسطه محبوبیتش در ورزش و جایگاهی که داشت، سبب می شد تا ماجرا به نتیجه نرسد . او پسر خاله سید احمدآقای خمینی بود و خودش هم کم چهره ای در ورزش نبود که به سادگی از کنار نامش بگذرند. ولی این تفسیر جدید از قانون بازنشسته ها دیگر مسیر را بر روی بسته بود.
ماجرای تلویزیون!
همین قانون البته در تلویزیون هم دستاویزی شده بود برای منتقدانش. همین چندی قبل بود که روابط عمومی شبکه اول سیما اعلام کرد برنامه ورزش و مردم را بعد ۴۰ سال از شفیع می گیرند.
خبری که ضربه روحی بزرگی به این مجری قدیمی زد. او و پسرش بلافاصله خبر را تکذیب کردند چون تا پایان آبان ماه قرارداد داشتند و باورشان این بود باز هم کارشان ادامه پیدا می کند. ولی زین العابدین که مدیرپیشین شبکه سه بود انگار برای تغییرات در برنامه ورزشی شبکه اول به جمع بندی رسیده بود. او دوباره این برنامه را به قبل از ظهر جمعه برگرداند و نزدیکان به شفیع می گویند قرار بوده او تنها دو برنامه دیگر را روی آنتن ببرد.
امیر اقبال پسر و همکار شفیع در این سال های آخر ورزش و مردم بعد از فوت پدر از ۷۲ ساعت سختی گفت که به او گذشت و حالا گروهی اعتقاد دارند این دلخوری مربوط به این ماجرا بوده است. گزینه بعدی شبکه یک انگار برای برنامه ورزش و مردم هم پیمان یوسفی بوده است که این روزها برای بازی های پاراآسیایی در جاکارتا است. پیمان که بعد از تغییر و تحول در گروه ورزش و مدیریت شبکه 3، برنامه لیگ برتر را هم اجرا نمی کرد، قرار بود بیاید تا احتمالا در برنامه ورزش و مردم تحول ایجاد کند. اگرچه خود پیمان هم همیشه منتقدانی جدی در نوع گزارش، اجرا و برنامه هایش دارد و منتقدانش کمتر از بهرام شفیع هم نبوده اند.
روایت از نگاه رسانه ملی
تلاش خبرآنلاین برای تماس با مجید زین العابدین به نتیجه ای نرسید و مدیر شبکه اول سیما پاسخ تماس های همکاران ما را نداد و رنجبران مدیر روابط عمومی سازمان هم از پاسخگویی در این باره تا زمان حصول اطلاعات قطعی خودداری کرد اما یک منبع آگاه در رسانه ملی در این باره گفت: «ایشان قرار بود بعد از 4 یا 5 برنامه از برنامه ورزش و مردم بروند و این موضوع با تمایل خودشان هم بود. اینکه برنامه به اصرار مدیران شبکه از او گرفته شده باشد واقعیت ندارد . البته با پیمان یوسفی برای آینده این برنامه صجبت هایی شده بود.»
اگرچه به نظر می رسد زمان برای تغییر در ورزش و مردم رسیده بود اما یکی از دلخوریهای روزهای پایانی عمر مرحوم شفیع تلخی باور این واقعیت بوده است.