با بازی ایرانی «کاموا» که به صحن مجلس راه یافت آشنا شوید!
حجه الاسلام نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، چهارشنبهی گذشته در روزی که وزیر ارشاد در صحن مجلس حضور داشت تا در نهایت با کارت زرد نمایندگان بدرقه شود، دربارهی بازیهای ویدئویی حرفهای جالبی زد. نمایندهی مشهد، در بخشی از سخنان خود از لزوم نظارت بیشتر بر بازیهای ویدئویی و یک کودتای فرهنگی خبر داد که اگرچه به نظر میرسد بیشتر از سر اطلاع کم از این حوزه ایراد شدند، به هر حال منجر به زیر سوال رفتن عملکرد بنیاد ملی بازیهای رایانهای و عملکرد وزارت ارشاد در حوزهی بازی پرداخت. در بخشی از سخنان خود پژمانفر از چند بازی ایرانی به عنوان نمونههای ناروا در میان بازیهای تولید داخل نام برد که در کمال تعجب بازی ایرانی «کاموا» یکی از این بازیها بود!
پژمانفر در امتداد صحبتهای خود در صحن مجلس با اشاره به بازی GTA گفت که «بازیهای وحشتناکی» در حال حاضر به طور سازمانیافته در بازار عرضه میشوند. وی معتقد است که رشد بازیهای ایرانی به دلیل «همسو شدن با بازیهای خارجی» است. او سوالی را مطرح میکند: «در این بازیها وقتی بچهها بازی میکنند در [به عنوان تشویق] چه چیزی به آنها داده میشود؟» و پاسخ میدهد: «خنجر، قمه و قداره و پنجهبوکس». و در پایان وضعیت را بحرانی میخواند. نمایندهی مشهد در این میان از چند بازی ایرانی نام میبرد، اما بعید است که خودش حتا بداند هر کدام از این بازیها چه هستند. اگرچه ما میدانیم که این بازیها هر کدام چه ساز و کاری دارند و حتا دلیل نام برده شدنشان را هم میدانیم (ولی به شما نمیگوییم!) با حضور یک بازی در لیست پژمانفر مشکل داریم: بازی کاموا!
بازی کاموا، همانطور که میتوانید در صفحهی آن در کافه بازار ببینید، نه خنجر و شمشیر و قمه و قداره دارد و نه واجد شرایطِ ضدفرهنگی و کودتایی است که عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از آن صحبت میکند. بازی کاموا، شاید نهایتا با بازیهای خارجی همسو شده، اما آن هم یک مورد مثبت است. کاموا، یک بازی شبیهساز نگهداری از گربه به عنوان یک حیوان خانگی است که در آن میتوانید گربهی خودتان را بدون دردسرهای دنیای واقع، بزرگ کنید و در گوشی خود نگه دارید.
بازیهای شبیهساز مراقبت از حیوان خانگی، به خصوص گربهها محبوبیت زیادی دارند. با وجود نمونههای پرشمار خارجی، ورود بازیسازان ایرانی به این ژانر امری کاملا قابل پیشبینی بود. در بازی کاموا شما یک گربهی پرشین صاحب میشوید و با آن سر میکنید تا در مسابقات آنلاین گربهی شایسته شرکت داده شود! غذا دادن، تمیز کردن، ناز کردن و شخصیسازی ظاهر گربه، از جمله کارهایی است که میتوانید در این بازی بکنید.
در توضیحات این بازی در صفحهی آن در کافه بازار آمده است:
اگر فکر میکنی آمادهای تا از یه موجود کوچولوی دوستداشتنی نگهداری کنی، همین الان کاموا رو نصب کن تا از یه گربهی نازنازی مراقبت کنی و کمکش کنی تا توی مسابقات آنلاین گربهی شایسته برنده بشه!
و اما ویژگیهایی که این بازی دارد چیست؟ با یک بازی با ساز و کار خیلی ساده و محیط کاربری چشمنوازی طرف هستیم که برای سنین مختلف مناسب است. بازی نه خشن است نه مروج رذائل اخلاقی. با اینکه به نظر ما نقد آقای پژمانفر به دیگر بازیها هم وارد نیست، حضور این بازی در میان عناوینی که او نام میبرد بسیار تعجب برانگیز است. چرا که همانطور که گفتیم، ورود یک بازی ایرانی به جمع بازیهایی که در دسترس مخاطبان قرار میگیرد، میتواند خوراکِ فرهنگی مناسبتری برای کاربران فراهم کند. کاربرانی که به زعم همین نمایندهی مجلس، عمدتا کودکان و نوجوانان هستند.
به گربهت غذا بده، ببرش حمام، باهاش بازی کن و به موقع بخوابونش تا سرحال و آماده باشی برای مسابقهی گربهی شایسته!
برای گربهت لباس بخر و با ایدههای جالبت اون رو خوشگل کن و یه جملهی بامزه براش بنویس تا نظر همه رو جلب کنی و رأی به دست بیاری.
به گربهی بازیکنهای دیگه رأی بده و براشون کادو بفرست و باهاشون دوست شو!
خونهی گربهت رو هم میتونی با وسایلی که میخری از نو خوشگلتر بچینی.
بهعلاوهی کلی بازیهای کوچولو که هم تو رو سرگرم میکنه و هم گربهت رو!
هنوز هم چیز غیراخلاقی و ضدفرهنگی در این بازی نمیبینیم. اگر فکر میکنید که این بازی مروجِ فرهنگ غربی نگهداری گربه در خانه است و یک نوع انفصال از ارزشهای ایرانی است هم باید گفت که یک بازی همانقدر که میتواند به ترویج یک رفتار دامن بزند میتواند از بروز آن رفتار جلوگیری کند.
منبع: گیم نیوز