https://gamefa.com/wp-content/uploads/2019/04/aot-fb-250x140.jpg
تریلرهای جدیدی از بستهی الحاقی Attack on Titan 2: Final Battle منتشر شد
استودیوی کویی تکمو (Koei Tecmo) به تازگی با انتشار دو تریلر از گیمپلی بازی Attack on Titan 2: Final Battle، استفاده از مانور سهبعدی جدید در مبارزه با افراد و غولها را به نمایش گذاشت.
در تریلر اول شاهد مبارزات شهری و استفاده از مانور سهبعدیِ ضد نفر هستیم و در تریلر دوم از مانور سه بعدیِ ضد نفر برای مبارزه با غولها استفاده میشود.
+ لینک دانلود تریلر اول با کیفیت 1080
+ لینک دانلود تریلر اول با کیفیت 720
+ لینک دانلود تریلر دوم با کیفیت 1080
+ لینک دانلود تریلر دوم با کیفیت 720
بستهی الحاقی Attack on Titan 2: Final Battle که به صورت یک بازی جدا نیز عرضه میشود، فصل سوم انیمهی Attack on Titan را به صورت کامل پوشش میدهد و همهی شخصیتهای قدیمی و جدید در این بستهی الحاقی حضور خواهند داشت.
این بازی در تاریخ ۱۳ تیر ۱۳۹۸ (۴ ژوئیه ۲۰۱۹) در ژاپن و در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۹۸ (۵ ژوئیه ۲۰۱۹) در اروپا و آمریکای شمالی برای پلتفرمهای پلیاستیشن ۴، ایکسباکس وان، ایکسباکس وان ایکس، نینتندو سوییچ و رایانههای شخصی منتشر میشود.
منبع: گیمفا
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
https://cdn.isna.ir/d/2019/04/12/3/57859865.jpg
جنگ آمازون و مایکروسافت بر سر قرارداد ۱۰ میلیارد دلاری پنتاگون
پروژه محاسبه ابری پنتاگون موسوم به "JEDI" با سرمایه هنگفت ۱۰ میلیارد دلاری خود، نامهای بزرگ دنیای فناوری را به خود جلب کرده است و بزرگانی همچون مایکروسافت و آمازون در حال رقابت برای تصاحب آن هستند.
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، آمازون و مایکروسافت دو شرکت نهایی هستند که در حال تقلا برای تصاحب قرارداد ۱۰ میلیارد دلاری محاسبه ابری وزارت دفاع آمریکا هستند.
مهاجرت پنتاگون به محاسبه ابری که به نام پروژه "JEDI" شناخته میشود، در سال ۲۰۱۷ اعلام شد و برخی از بزرگترین شرکتهای دنیا از آن زمان در رقابت برای اجرای آن بودهاند.
برنده شدن در تصاحب این قرارداد درست مثل مسابقات تلویزیونی شده است. به طوری که بزرگترین شرکتهای فناوری دنیا نظیر آیبیام، اوراکل، مایکروسافت، گوگل و آمازون پیشنهادات خود را برای تصاحب آن ارائه دادهاند و در آخر این مایکروسافت و آمازون بودند که فینالیست شدند.
حتی در این فرآیند، اوراکل از یکی از کارمندان آمازون که قبلاً روی JEDI کار میکرد به دلیل تأثیر منفی وی روی فرآیند انتخاب، شکایت کرد. با این حال پنتاگون این ادعا را رد میکند.
آمازون و مایکروسافت هر دو در حال حاضر به شدت بر محاسبات ابری تمرکز کردهاند و تصاحب یک قرارداد دولتی آن هم در این اندازه به نفع هر دو خواهد بود و در واقع یک معامله دو سر سود برای آنها است.
برنده این قرارداد اواسط ماه ژوئیه اعلام خواهد شد.
منبع: ایسنا
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
http://xperian.ir/xperian/wp-content/uploads/2019/04/mobile-shop.jpg
برندهای بزرگ موبایل جهان در حال خداحافظی از بازار ایران
بازار ایران، برای برندهای فعال در حوزه ساخت گوشی های هوشمند یک بازار ارزشمند است. این مورد را از تبلیغات فراگیر گوشی های هوشمند و حضور رسمی نمایندگان برندهای معتبر در ایران به وضوح مشاهده کردیم. اما مدتی است که بنابر تحریم های اعمال شده، حضور شرکت ها در ایران با مشکلاتی همراه شده است.
بر خلاف سال های گذشته، امروز دیگر آن تکاپوی قبلی در بازار موبایل دیده نمیشود. از یک طرف افزایش قیمت گوشی های هوشمند و از طرف دیگر محدودیت واردات سبب شده تا حضور برندهای بزرگ موبایل در ایران به قدرت گذشته نباشد. امروز روزنامه شهروند در گزارشی از بازار موبایل ایران به این موضوع تلخ اشاره کرد که برندهای جهانی موبایل درحال ترک ایران هستند.
شهروند در این رابطه نوشت: فروشندگان علاءالدین میگویند که اگر دقت کنید دیگر اثری از تبلیغات گوشی روی بیلبوردهای شهر و شبکههای تلویزیونی و آگهیهای روزنامهای نمیبینید. آنها توضیح میدهند که نمایندگیهای رسمی فروش گوشی در ایران از سمت کشور مادر برای ترک ایران تحت فشار قرار گرفتهاند و نمونه آن سونی است که از ایران رفته است (البته خروج سونی از ایران به دلیل خروج این برند از بازار خاورمیانه بوده)، هواوی هم دست و پایش را جمع میکند که برود و سامسونگ که کجدار و مریز مانده، اما بسیاری از مدلهای گوشی را به ایرانیها نمیفروشد.
آیدین آرام، عضو هیأتمدیره اتحادیه دستگاههای مخابراتی با تأیید این موضوع به «شهروند» میگوید که برخی برندها مانند اچ.تی.سی بازارش کوچک شده و در ویترینهای کل دنیا حضورش را کمتر کرده است و ال.جی هم سیاستهای فروش خود را تغییر داده و در بازار خاورمیانه کمتر حضور دارد، اما برندهایی که فروشندگان علاءالدین میگویند برای فروش در ایران دچار مشکل شدهاند.
او البته تأکید میکند که اگر برندها نمایندگیهای خود را در ایران تعطیل کنند، مشکل چندانی برای تامین گوشی وجود ندارد و تنها واردکنندگان ناچارند مانند گوشیهای اپل هزینههای بیشتری بدهند، اما مشکل اصلی که برای واردات گوشی ایجاد شده تأمین دلار برای واردات است. زیرا واردکنندگان ناچارند صادرکنندهای را پیدا کنند که حاضر باشد دلارش را برای واردات گوشی به تاجران موبایل بدهد و از آن گذشته پروسه ثبت سفارش و گرفتن مجوزهای واردات درحال حاضر چیزی حدود ٢٠ روز تا یک ماه طول میکشد و این موضوع موجب شده است که واردات گوشی با مشکل مواجه شود.
فروش گوشی نصف شد
«خرداد ماه برمیگردیم»، «تا اطلاع ثانوی تعطیل هستیم و سفارشهای شما را از طریق کانال تلگرامیمان میپذیریم» و «مدلهای موجود در مغازه به شرح زیر است، سوال نفرمایید!». اینها اطلاعیههایی هستند که موبایل فروشهای راسته جمهوری روی در مغازهشان چسباندهاند. ماجرا را که جویا میشویم میگویند کار و کاسبی بشدت دچار مشکل شده است و فروش گوشی در ایران به چیزی حدود نصف سالهای گذشته رسیده است. حرف بیشتر آنها یکی است: «گوشی در بازار خریدار ندارد.» مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی و گوشی تلفن همراه هم این موضوع را تأیید کرده و گفته است: «تقاضا برای گوشی تلفن همراه از ماهانه یکمیلیون دستگاه به ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزاردستگاه کاهش یافته است. همچنین باید در نظر داشت ٩٠درصد نیاز بازار درحال حاضر از طریق گوشیهای مسافری تأمین میشود. همچنین شرکتهای واردکننده به دلیل نبود توجیه اقتصادی برای واردات این کالا فقط به خدماترسانی برای گوشیهای درحال استفاده مشغول هستند.»
از فروشنده به تعمیرکار تبدیل شدیم
البته این بخشی از ماجراست. چرا که بد نیست گشتوگذاری در بازارهای موبایل مانند علاءالدین بازار موبایل و…. بزنید که بورسهای خرید تلفن همراه به شمار میآیند. از پل حافظ به سمت جمهوری که میروید تک و توک موبایل فروشیهایی به چشم میخورد که باز هستند و مانند گذشته فعالیت میکنند.
در علاءالدین هم با ورود به پاساژ چیزی که توجه هر خریداری را به خود جلب میکند، کاغذهایی است که با این مضمون به پشت شیشه ٩٠درصد مغازهها چسبیده و نوشته شده: «تعمیر و تعویض موبایل انجام میشود.» و مغازهداران میگویند که از فروشنده به تعمیرکار تغییر شغل دادهاند!
داخل یکی از فروشگاهها میروم و از حال و روز این روزهایشان میپرسم. مهرداد چند سالی است که در این پاساژ به همراه دوستان خود مغازه دارد و میگوید: « تا به حال اوضاع به این بدی را تجربه نکرده بودم، اگر شرایط همینطور پیش برود مجبوریم مغازهمان را تعطیل کنیم و کار دیگری برای خودمان دست و پا کنیم.»مکثی میکند و نگاهی به مشتری که تنها برای مظنه قیمت آمده است میکند و پاسخی کوتاه و مفید به مشتری میدهد و میگوید: «ببینید وضع ما این است. مردم قدرت خرید ندارند و هیچ چیزی هم برای فروش نمانده است. سال گذشته نگذاشتند به فروشمان رونق دهیم و تلفنهای همراه را در گمرک نگه داشتند، ما هم به امیدی برای عید تعطیل نکردیم، اما فروشمان تقریبا صفر بود.»
تمام عید سرکار آمدیم اما…
آرش در پاساژ چهارسو نمایندگی گوشیهای سامسونگ را دارد. او به «شهروند» میگوید: «تمام سال گذشته کاروکاسبیمان خوابید و به امید جبران بخشی از این زیان تمام تعطیلات عید را سر کار آمدیم اما امید بیهودهای بود و کاسبی بشدت خوابیده است. » این فعال بازار موبایل در ادامه توضیح میدهد: «نسبت به سال گذشته این موقع که هیچ، حتی نسبت به قبل از عید هم فروشمان بشدت افت کرده.»
همین حین یکی دو مشتری برای پرسیدن قیمتها وارد میشوند و بعد از شنیدن پاسخ بدون کنجکاوی بیشتر میروند. آرش میگوید: «مشتریان فقط برای اطلاع قیمت میآیند و این وضع ماههاست ادامه دارد.»
نگاهی به مغازههای سوت و کور آنطرفتر میکند و با دست اشاره میکند: «آن مغازه برای خودش ابهتی داشت، فروش داشت و ایام به کامش بود اما حالا دستدوم میفروشد و گوشی تعمیر میکند. شرایط به قدری بد شده است که بسیاری از همین مغازهداران جمع میکنند و میروند.» او ادامه میدهد: «کرایه مغازه در پاساژهای بزرگ و معتبر هزینه سنگینی دارد و فروش آنقدری نیست که جوابگوی هزینهها باشد. بنابراین موبایلفروشهای بسیاری به فکر تغییر شغل افتادهاند.»
موجود نیست!
بسیاری از مغازهها حالا تقریبا تغییر کاربری دادهاند و در کنار فروشندگی به تعمیر موبایل مشغولند. حمید یکی از آنهاست که میگوید: «جنس برای فروش نداریم، اگر هم بود، مردم توانایی خریدشان پایین آمده. این یعنی جمعشدن برندهایی که ما درگذشته آنها را میفروختیم.» این جملات را بیوقفه میگوید، انگار دل پری دارد و این روزها به کامش نیست. «وضع ما را ببینید اگر جنس در بازار بود، تعمیرات میکردیم؟!»
چرخی در بازار میزنم حق با حمید است؛ برندهایی چون سونی، الجی و نوکیا به ندرت پیدا میشوند، اگر هم باشند، یک جای کار میلنگد؛ گویا قرار است دیگر این برندها را همچون اچتیسی در بازار نداشته باشیم.
اگرچه حالا هواوی به جهت قیمت مناسبی که دارد، بازار خوبی در میان برندهای دیگر پیدا کرده بود، اما از سال گذشته زمزمههای قطع همکاریاش با ایران شنیده میشد. حالا فروشندگان این برند همین را میگویند. «شرکتهای هواوی همکاری خود را با ایران قطع کردهاند و تبلیغاتی انجام نمیدهند، برای همین کمکم باید با این برند هم خداحافظی کنیم.»
«تمامشدن گوشیهای ارز دولتی بازارمان را کساد کرد.» این را اکثر فروشندگانی میگویند که تا قبل از عید گوشیهای ارز دولتی میفروختند. خودشان میگویند: «بازار خیلی خوبی داشتیم، اما با تمامشدن این گوشیها بازارمان دوباره کساد شد و قیمتها بالا رفت؛ چراکه برخی از مدلها در بازار نیست. مثلا گوشیای که با ارز دولتی ٢میلیون و ١٠٠هزار تومان قیمت داشت، حالا به ٢میلیون و ٨٠٠ هزار تومان رسیده.» البته اینطور که فروشندگان ادعا میکنند، بیشترین گرانی برای گوشیهایی است که با نرخ دولتی به فروش میرسیدند. حالا خریداران هم به قدری قدرت خرید ندارند که بخواهند گوشیهای گرانقیمت خریداری کنند.
برندهای کوچک و ناشناس جایگزین برندهای بزرگ
حالا جای برندهای بزرگ تا دلتان بخواهد برند شرکتهای کوچک چینی آمده است که در بازار جهان شناختهشده نیستند. برندهایی چون؛ تکنو، بلو، مارشال، پنتک، کداک و… که ممکن است تا بهحال حتی اسمش به گوشتان نخورده باشد. با این وجود، این گوشیها هم چندان ارزان نیستند. بهعنوان مثال برند ویوو قیمت گوشیهایی که دارد، از ٣میلیون تومان شروع میشود و این قیمتها تا ٢٠میلیون تومان ادامه دارد. یا شیائومی که از رنج قیمتی ٥میلیون تومانی دارد اما گوشیهای ارزانتری هم میشود پیدا کرد؛ شاید برای همین است که شیائومی در میان برندهای چینی توفیق بیشتری را نصیب خود کرده است، البته در میان این برندها، برند لنوو هم قیمت مناسب دارد و محدوده قیمت تلفنهای همراه آن از دومیلیون تومان شروع میشود. فروشندگان هم میگویند که تقاضا برای گوشیهای ارزان در بازار ایران بالا رفته است و دیگر با این قیمت دلار و ریزش ارزش ریال برندهای بزرگ پیشنهادی برای ایرانیها ندارند!
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
https://cdn.zoomg.ir/2018/8/9c93bb6d-34e6-48cc-8f57-230fe3cba1fa.jpg
بازی Octopath Traveler رسما برای پی سی تایید شد
Octopath Traveler یکی از بازیهای موفق سال گذشته بود که بهصورت انحصاری برای نینتندو سوییچ منتشر شد و بهسبب سبک طراحی چشمنوازش و البته محتویات غنی استقبال خوبی هم از آن شد. پس از آنکه چندی پیش شایعههایی مبنی بر احتمال انتشار این بازی برای پی سی منتشر شده بود، حال اسکوئر انیکس در جریان جدیدترین اخبار بازی این موضوع را رسما تایید کرده و از قضا بهزودی هم شاهد در دسترس قرار گرفتن این بازی برای کامپیوتر خواهیم بود.
در واقع Octopath Traveler در تاریخ ۱۷ خرداد برای کامپیوتر منتشر خواهد شد و کاربران این پلتفرم کمتر از دو ماه دیگر میتوانند این اثر نقش آفرینی را بازی کنند. اسکوئر انیکس با انتشار بیانیهای اعلام کرده که نسخه پیسی بازی قرار است از طریق استیم در دسترس قرار بگیرد و خب این خبر خوبی برای کاربران استیم است؛ چرا که در چند وقت اخیر بازیهای جدید زیادی فروشگاه اپیک گیمز را به استیم ترجیح دادهاند. البته باید به این نکته اشاره داشت که Octopath Traveler علاوه بر استیم در فروشگاه خود اسکوئر انیکس هم در دسترس خواهد بود.
در صورتی که با Octopath Traveler آشنا نیستید، باید گفت که این اثر نقش آفرینی امکان انتخاب از بین هشت شخصیت مختلف را برای بازیکن فراهم میکند که هرکدام خصوصیات و خط داستانی خاص خود را دارند و همین مساله هم باعث شده تا شاهد اثری با عمق گیمپلی بسیار بالا باشیم که میتواند ساعتهای بسیار طولانی مخاطب را سرگرم نگه دارد. همچنین اسکوئر انیکس چندی پیش ساخت یک نسخه پیشدرآمد از این سری را هم تایید کرد که Octopath Traveler: Champions of the Continent نام دارد و قرار است برای گوشیهای موبایل منتشر شود.
منبع: زومجی
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
http://xperian.ir/xperian/wp-content/uploads/2019/04/5G.jpg
بزرگترین مشکل نسل پنجم ارتباطات: شبکه 5G در سردرگمی کامل
نسل پنجم ارتباطات اینترنتی موسوم به شبکه های 5G روزی به چیزی بدل خواهد شد که زندگی و ارتباطات ما را تغییر خواهد داد. ارتباطات فوق سریع یک موقعیت بسیار خاص بوده که کاربرد سطح جامعه را در چندین بخش مختلف بالا خواهد برد. همه کسانی که تا کنون دستی در توسعه و مدیریت شبکه نسل پنجم داشته اند این مورد را بارها و بارها به شما گوشزد خواهند کرد. چرا که برایشان مهم است شما در این لحظه چقدر به نسل پنجم ارتباطات اهمیت می دهید. مسئله اینجاست که ما بسیار از این واقعیت دوریم که از هم اکنون برای ارتباطات 5G اهمیت قائل شویم و این پیام را در سراسر دنیا پخش کنیم. چرا که 5G اکنون در مرحله ای است که کاملا سرگردم شده. و همین پیچیدگی ارتباطات باعث شده است تا بسیاری برای حل این مشکل تلاش کنند و امکان فروش تجهیزات نسل جدید را در آینده فراهم کنند.
به تصویر پایین نگاه کنید، این اسامی انتخاب های ما برای نسل پنجم ارتباطات است، و نسل پنجم حتی به سختی در تمامی اپراتور ها فعال است. اپراتور Verizon تا کنون از سه باند برای نسل پنجم استفاده کرده که آنها را 5G Home، 5G Mobility و (5G Ultra Wideband (5G UWB نامیده است و بدین صورت ابتکار خود در این نسل از شبکه را به نمایش گذاشته است. اپراتور AT&T نیز این نسل را به دو بخش (5G Evolution (5GE و 5G+ تقسیم کرده که هر دو این بخش را با نمایش لوگوی 5G بر روی گوشی شما نمایان می کند. همچنین باید یک باند دیگر به نام Sub-6 را برای این اپراتور در نظر داشته باشید. با اینکه استاندارد هایی مانند 5G NR و 5G TF (مربوط به شرکت Verizon بوده و در حال کار بر روی آن هستند) وجود دارند اما بحث ما امروز بر سر استارندارد اصلی 5G nmW (فرکانس بالا) می باشد.
http://xperian.ir/xperian/wp-content/uploads/2019/04/5G-Names.jpg
ممکن است نام ها و تکنولوژِی های بیشتری نیز وجود داشته باشد که من در این لحظه آنها را به خاطر نمی آورم، اما شما اصل مطلب را متوجه شده اید. 5G تنها 5G نیست. 5G ترکیبی از شماره ها و تکنولوژی های مختلف است که در نهایت قرار است آینده ارتباطات ما را رقم بزند. و با این حال ما سال ها از اینکه بتوانیم این نسل ارتباطات را به بلوغ برسانیم فاصله داریم. بنابرین لازم است تا کسانی که این تکنولوژی را برای ما به ثمر رسانده اند کار خود را به خوبی انجام دهند. در حالی که تا به امروز این اتفاق نیافتاده است.
شرکت های Verizon و AT&T برای رسیدن به عبارت “اولین” در ارائه این نسل از ارتباطات موفق نبوده و باعث این پیچیدگی و سردرگمی شده اند. اپراتور Verizon سرویس 5G Home خود را در حالی راه اندازی کرده است که اساس این سرویس به هیچ عنوان با تکنولوژی 5G همخوانی ندارد، از طرفی دیگر اپراتور AT&T راه متفاوتی را انتخاب کرده و حتی لوگوی نسل پنجم را درون گوشی های خود قرار داده، در حالیکه سرویس 5G Evolution این شرکت هیچ ربطی به ارتباطات نسل پنجم ندارد. هر دو این شرکت ها سرویس واقعی 5G را ارائه می دهند، اما هیچکدام از آنها به صورت دقیق عملکرد این سرویس را مشخص نکرده اند.
کمپانی Verizon اقدام به معرفی و عرضه سرویس 5G Mobility کرده است، با این حال این شرکت هیچ اشاره ای به این سرویس نکرده و در عوض آنها مدام سرعت و امکانات این نسل را به رخ کاربران می کشند، که این کار را با لوگوی بسیار عجیب 5GUWB بر روی گوشی Moto Z3 شرکت موتورلا در حالی که این گوشی به آنتن های 5G وصل شده بود انجام داده اند. این شرکت همچنین ارائه خدمات مبتنی بر سرویس 5G Home خود را تا پایان سال جاری متوقف کرده است. این طور به نظر می رسد که این شرکت بیشتر به فکر عرضه و تبلیغات برند خود می باشد تا معرفی درست امکانات شبکه 5G.
کمپانی AT&T تصمیم گرفت اولین روز از ارائه سرویس نسل پنجم خود را که 5G mmW نام داشت با نام گذاری این سرویس به صورت 5G+ شروع کند. با اینکه mmW خود نیز بخشی از شبکه نسل پنجم می باشد، به نظر می رسد که این کار باعث شده تا این شرکت به سراغ ارائه سرویس دیگری با نام باند Sub-6 5G برود و این کار باعث می شود تا آسیب زیادی به دنیای نسل پنجم وارد شود.
هنوز نمی دانیم که اپراتور هایی مانند Sprint و T-Mobile قرار است از چه سرویس هایی برای این نسل استفاده کنند چرا که آنها هنوز در میانه راه معرفی سرویس 5G به مشترکین خود هستند. با این حال می توانید حدس بزنید که این کار نیز باعث سردرگمی بیشتر در این شبکه خواهد شد.
بخشی از مشکل پیچیدگی شبکه ارتباطات نسل پنجم به نامگذاری آن بر می گردد و بخشی دیگر به تفاوت لوگوها و حالت های شبکه 5G که برخی از سرویس دهندگان آنها را در بخشی از مناطق و شهر ها ارائه می دهند و ما هنوز تفاوت آنها را نمی دانیم. به طور مثال، ما سرویس 5G mmW را در اختیار داریم که چیز بسیار سریعی است، اما رسیدن به سرعت بالا و در دسترس بودن آن دارای محدودیت های مختلفی می باشد. زمانی که اپراتور ها بتوانند باند Sub-6 را بر روی آنتن های خود فعال کنند گستردگی این شبکه زیادتر خواهد شد. ممکن است که در ابتدای کار سرعت دسترسی به این شبکه خیلی بالا نباشد اما به هر حال می دانیم که این سرویس جزوی از نسل پنجم ارتباطات است. شرکت T-Mobile در گذشته به این مورد اشاره کرده است که باند 600MHz شبکه 5G آنها خیلی سریع تر از نسل چهارم یعنی 4G LTE نخواهد بود.
به نظر شما مشتریان این سرویس چه احساسی راجب آن خواهند داشت، به خصوص وقتی که شما شروع به پرداخت هزینه برای تکنولوژی بکنید که سرعت آن چندان با سرویسی که در گذشته داشته اید فرقی نکرده است. شرکت Verizon بابت هر ماه استفاده از سرویس 5G Ultra Wideband 10 دلار بیشتر از شما هزینه می گیرد. شرکت AT&T نیز با فروش تلفن های همراه جدید خود نشان داده است که استفاده از شبکه های 5G ارزان نخواهد بود.
صحبت از تلفن های همراه شد، فراموش نکنید که گوشی هایی که از شبکه نسل پنجم پشتیبانی می کنند نسبت به گوشی هایی با پشتیبانی از 4G LTE گرانتر هستند. علاوه بر این، موج اول گوشی هایی که با این قابلیت عرضه می شوند ممکن است تنها امکان اتصال به اپراتور های Verizon و AT&T را داشته باشند و این دو شرکت نیز مشخص کرده اند که شبکه 5G تا پایان سال جاری در دسترس همه مشترکین قرار نخواهد گرفت. گوشی های اولی که از سوی تولید کنندگان عرضه می شوند ممکن است تنها قابلیت دسترسی به سرویس 5G mmW را داشته باشند. ما نیازمند گوشی هایی هستیم که علاوه بر باند 5G mmW از باند Sub-6 نسل پنجم نیز پشتیبانی کنند. مشتریان ممکن است از اینکه چرا برای گوشی هزینه کرده اند که به تمامی باند های شبکه نسل پنجم متصل نمی شود تعجب کنند، در حالی که ماهیانه هزینه این سرویس را می پردازند.
آیا کم کم با خواندن این متن نگران می شوید؟ من حتی درباره تکنولوژی که در پشت پرده سرویس 5G قرار گرفته است صحبتی نکرده ام، درست مانند طیف باندهای مختلفی که برای این سرویس وجود دارد، باند های مختلف به واسطه گوشی های مختلف پشتیبانی می شوند و تصور کنید چقدر سخت است از یک باند به باند دیگری جا به جا شوید.
در حال حاضر، کاربران این شانس را دارند که تلفن همراهشان که از شبکه 4G LTE پشتیبانی می کند در حالی که توسط اپراتور هایی مثل AT&T یا T-Mobile یا Verizon سرویس دهی می شود بتواند بر روی سایر باند ها نیز کار کند. آنها این تفاوت را با لوگویی که بر روی گوشی تان نقش می بندد متوجه خواهند شد. ممکن است سرعت اتصالشان بالاتر یا پایین تر باشد، اما پیام واضح و مشخص است. درک و استفاده از شبکه 5G کار ساده ای نخواهد بود.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
https://s.mobile.ir/Static/upload/articles/2507/introducing-tsmcs-5nm-euv-process-technology_02.jpg
TSMC، نخستین طراح چیپست با فناوری 5 نانومتری
کمپانی تایوانی TSMC در روز چهارشنبه 3 آوریل 2019 (14 فروردین 1398)، اعلام کرد که زیرساخت مورد نیاز برای طراحی چیپست با تکنولوژی 5 نانومتری (N5) در پلتفرم اختصاصی OIP (پلتفرم نوآوری باز) به طور کامل آماده شده است. به گفته TSMC، این زیرساخت، امکان تولید چیپستهای 5 نانومتری برای نسل آینده دیوایسهای موبایل و سایر کاربریهایی که به توان پردازشی بالا نیازمند است را فراهم نموده و صنعت را برای پذیرش هرچه بیشتر 5G و هوش مصنوعی آماده میکند. مهمترین فروشندگان محصولات مبتنی بر مالکیت معنوی (IP) و "اتوماسیون طراحی الکترونیک" (EDA)، نیز در توسعه و ارزیابی این زیرساخت با TSMC همکاری داشتهاند.
پروسه 5 نانومتری TSMC چندیست که در تولید ریسکپذیرانه چیپست به کار گرفته شده و سطح جدیدی از عملکرد و بهینهسازی انرژی را در اختیار طراحان IC قرار میدهد. طبق ادعای شرکت سازنده، چیپستهای ساخته شده TSMC با پروسه 5 نانومتری (و بر مبنای معماری هسته ARM Cortex-A72) از لحاظ تراکم منطق 1.8 برابر و از نظر سرعت 15 درصد سریعتر از تراشههایی هستند که در همان معماری با پروسه 7 نانومتری ساخته شده باشند.
پروسه 5 نانومتری TSMC، دومین نسل از تکنولوژی تولید این کمپانی است که همزمان از دو لیتوگرافی DUV (ماوراء بنفش عمیق) و EUV (ماوراءبنفش شدید) استفاده میکند. در پروسه N5، میتوان برای ارتقای تراکم، لیتوگرافی EUV را تا 14 لایه استفاده کرد (مقایسه کنید با پروسه N7+ که لیتوگرافی EUV نهایتا تا 4 لایه استفاده میشد).
توسعه فناوری N5 چندی پیش توسط TSMC به پایان رسید و نخستین مشتریهای این کمپانی، با دسترسی به ابزارهای پیش تولید، از مدتی قبل تولید ریسکپذیرانه چیپست را با استفاده از N5 آغاز کردهاند. زیرساخت جامع طراحی 5 نانومتریِ TSMC شامل "راهنمای ضابطه طراحی" (DRM) 5 نانومتری، "کیتهای طراحی پروسه" (PDKs) و مدل SPICE (برنامه شبیهسازی با تأکید بر IC) بوده و از طیف کاملی از ابزارهای تصدیقشده EDA نیز پشتیبانی میکند. مشتریان به پشتوانه منابع پلتفرم اختصاصی OIP – که TSMC آن را بزرگترین اکوسیستم طراحی در صنعت میداند – طراحیهای گستردهای را آغاز کرده و راه را برای مرحله tape-out، فعالیتهای آزمایشی و نمونهگیری هموار کردهاند.
به گفته کلیف هو (Cliff Hou)، معاون تحقیق و توسعه TSMC، تکنولوژی 5 نانومتری TSMC پیشرفتهترین پروسه منطقی مورد نیاز برای هوش مصنوعی و 5G را ارائه میکند. تکنولوژی 5 نانومتری به همکاری عمیقتری در زمینه طراحی و بهینهسازی نیاز دارد. از این رو ما به همکاری خود با شرکا ادامه میدهیم تا بلوکهای IP اعتباریافته سیلیکونی و ابزارهای EDA را برای استفاده مشتریان آماده کنیم.
علاوه بر ابزارهای TSMC، توسعهدهندگان چیپست میتوانند مجموعه کاملی از ابزارهای EDA را از کمپانیهایی مثل ANSYS ،Cadence ،Mentor Graphics و Synopsys نیز تهیه کنند. به گفته TSMC، برنامههای EDA که توسط شرکتهای مذکور ارائه میشوند هم کاملا از N5 DRM پشتیبانی کرده و لذا از بابت دقت، قابلیت روت شدن برای بهینهسازی انرژی و دیگر جنبههای این تکنولوژی، نگرانی خاصی وجود نخواهد داشت. بدیهیست که تمام ابزارها از سوی پیمانکارِ نیمهرساناها، تأیید شدهاند.
احتمالا میدانید که کمپانی تایوانی TSMC از سال 2016، تنها تأمینکننده چیپستهای سری A برای شرکت اپل بوده است. به گفته برخی منابع نزدیک به اپل، تمام سفارشهای این شرکت آمریکایی برای تولید تراشههای A11 Bionic ،A10 Fusion و A12 Bionic به TSMC داده شده است. از همین رو، انتظار میرود TSMC تنها تأمینکننده نسل بعدی تراشههای سری A باشد.
گفته میشود آیفونهای امسال به چیپستهای A13 (با لیتوگرافی 7nm+) مجهز میشوند. با توجه به خبر جدید TSMC، میتوان امیدوار بود که در آیفونهای بعدی شاهد تراشههای 5 نانومتری از سری A باشیم که به احتمال زیاد در آیفونهای سال 2020 به کار خواهند رفت.
البته دیوایسهای اندرویدی نیز از این تکنولوژی بینصیب نخواهند ماند. کمپانی کوالکام تلاش کرده تا نه تنها از لحاظ عملکرد، بلکه در پروسههای تولید (که روز به روز کوچکتر میشوند) نیز فاصله بین پروسسورهای پرچمدار اسنپدراگون و تراشههای سری A را کمتر نماید. با این اوصاف، ممکن است کمی بعد از عرضه تراشه A13، کوالکام از تراشههای 5 نانومتری اسنپدراگون رونمایی کند.
در پایان لازم به ذکر است که TSMC و شرکایش موفق به توسعه معماری جامعی از مالکیت معنوی برای تکنولوژی N5 شدهاند که در حال حاضر عمدتا روی HPC (پردازش با عملکرد بالا) و چیپستهای موبایل متمرکز است. Foundation IP یا بنیاد مالکیت معنوی TSMC، مجموعههای با چگالی و عملکرد بالایی از کتابخانههای سلولی استاندارد و کامپایلرهای حافظه را شامل میشود. در این میان، شرکای TSMC انواع مختلفی از هستههای IP را برای چیپستهای N5 ارائه میکنند که از آن جمله میتوان به DDR ،LPDDR ،MIPI ،PCIe و USB PHYs اشاره کرد.