http://xperian.ir/xperian/wp-content/uploads/2019/05/AMD.jpg
سریع ترین ابر رایانه دنیا برای دولت ایالات متحده و توسط AMD ساخته خواهد شد
وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا امروز اعلام کرد، سریع ترین ابر رایانه دنیا در سال 2021 توسط این کشور ساخته خواهد شد. این ابر رایانه که اسمش Frontier خواهد بود توسط چیپست های طراحی شده به دست شرکت AMD و در آزمایشگاه ملی Oak Ridge واقعا در شهر تِنِسی آمریکا ساخته خواهد شد. انتظار می رود این ابر رایانه قدرتی برابر با 1.5 اگزافلاپ را ارائه داده و در دامنه بسیاری از وظایف مانند محاسبات فوق پیشرفته هسته ای و تحقیقات مبتنی بر شرایط جوی و آب و هوایی مورد استفاده قرار بگیرد.
منشی این شرکت آقای Rick Perry در یک بیانیه این دستگاه را بدین صورت توصیف کرد: “ابر رایانه Frontier در بخش محاسبات فوق پیشرفته رکورد شکنی خواهد کرد و کشور ما بدین وسیله این قابلیت را خواهد داشت تا دنیا را به سمت پیشرفت علم در جهت بهره وری در زندگی و رونق اقتصادی تمامی آمریکایی ها و کل دنیا هدایت کند.” وی در ادامه افزود: “ابر رایانه Frontier سرعت نوآوری های مرتبط با هوش مصنوعی را با استفاده از داده های جهانی و منابع رایانه ای در اختیار محققین آمریکایی قرار خواهد داد تا مطمئن شویم که اختراعات بزرگ بعدی همگی در کشور ایالات متحده آمریکا شکل می گیرند.” زمانی که این وسیله ساخته شود، Frontier قادر خواهد بود تا “محاسبات اضافی” را به صورت کاملا پیشرفته انجام دهد و این عملکرد را می توان به عنوان نسل بعدی ظرفیت محاسبات رایانه ای اعلام کرد. این محاسبات را می توان به صورت اگزافلاپ و یا کوانتیلیون بر ثانیه اندازه گیری کرد. یک کوانتیلیون برابر است با عدد 1 و 18 صفر در کنار آن: 1,000,000,000,000,000,000.
برای ساخت و دسته بندی جایگاه قدرت پردازشی چنین ایده ای، شرکت AMD معتقد است ابر رایانه فوق العاده Frontier قدرتی برابر با 160 عدد از سریع ترین ابر رایانه های دنیا را به صورت ترکیب شده بایکدیگر خواهد داشت. این وسیله قادر است تا حجم عظیمی از داده ها را محاسبه کند و پهنای باند آن چیزی در حدود 24 میلیون برابر بیشتر از یک ارتباط اینترنت خانگی خواهد بود. این دستگاه قادر است تا 100 هزار فیلم با کیفیت HD را در یک ثانیه پردازش کند. البته باید در نظر داشت که چنین ابر رایانه ای فضای بسیار بزرگی را نیز اشغال خواهد کرد، چیزی در حدود 7300 فوت مربع که برابر با دو زمین بسکتبال بوده و در حدود 90 مایل کابل کشی مخصوص به خود خواهد داشت.
http://xperian.ir/xperian/wp-content/uploads/2019/05/worlds-fastest-exascale-supercomputer.jpg
Frontier تنها ابر رایانه در دست ساخت کشور آمریکا نیست چرا که آنها هم اکنون در حال ساخت یک ابر رایانه دیگر هستند. در اوایل سال جاری، وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا خبر از پروژه مشابهی با نام ابر رایانه Aurora داد که توسط شرکت Intel و با نظارت آزمایشگاه ملی آرژون در دست ساخت است. Aurora نیز اولین ابر کامپیوتر آمریکایی با توان پردازشی محاسبات فوق پیشرفته خواهد بود، حال آنکه Frontier قدرت پردازشی بیشتری خواهد داشت.
ساخت چنین ابر رایانه هایی بدین معنی نیست که کشور آمریکا تنها ارائه دهنده ماشین هایی برای قدرتمند ترین پردازش رایانه ای در دنیاست. گرچه پیش بینی می شود کشور چین نیز ابر رایانه مخصوص به خود برای محسابات فوق پیشرفته را در سال پیش روی آمریکایی ها یعنی 2020 خواهد ساخت. کشور چین همچنین میزبان بیشترین تعداد ابر رایانه های دنیا نیز می باشد و آنها در این کشور بیش از 227 ابر رایانه فوق سریع را در اختیار دارند (مقایسه شود با 109 ابر رایانه موجود در کشور آمریکا). ژاپن و کشور های اتحادیه اروپا نیز از طرفداران اصلی ابر رایانه ها هستند.
این اخبار نشان از بزرگی قرارداد بین شرکت AMD و دولت ایالات متحده آمریکا را دارد، آقای Patrick Moorhead تحلیل گر صنعت نیمه هادی در شرکت Moor Insights & Strategy می گوید این قرارداد ارزشی برابر با 600 میلیون دلار داشته و در ساخت ابر رایانه Frontier از پردازنده های EPYC شرکت AMD استفاده شده است که هر کدام از آنها مجهز به 4 واحد پردازش گرافیکی Radeon خواهند بود.
در حال حاضر چیپست ابر رایانه های دنیا به وسیله شرکت Intel ساخته می شوند و شرکت AMD از سال 2012 به بعد نقشی در تامین پردازنده های ابر رایانه های دنیا نداشته است؛ زمانیکه از پردازنده Opteron شرکت AMD در ساخت ابر رایانه ORNL’s Titan با بنچمارک 17.95 پتافلاپ بر ثانیه استفاده شده بود.
اقای Moorhead به مجله The Verge راجب انتخاب کمپانی AMD توسط ورزات انرژی کشور آمریکا می گوید که این انتخاب دلایل زیادی داشته و یکی از آنها کارایی بسیار خوب پردازنده های این شرکت و طراحی موفقیت آمیز اخیر آنها در ساخت چیپست های نیمه شخصی سازی شده برای شرکت های مایکروسافت و سونی بوده است. وی در ادامه به بازار پردازنده ها اشاره می کند: “این امر برای آینده شرکت AMD بسیار مفید است چرا که این تکنولوژی از سال 2021 به بعد توسط سایر کشور ها نیز مورد توجه خواهد گرفت.”
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
https://www.itna.ir/images/docs/000056/n00056572-b.jpg
سرورهای مایکروسافت طعمه جدید هکرها
ایتنا - محققان امنیتی به تازگی دریافته و اعلام کردهاند که سرورهای SharePoint مایکروسافت در معرض خطر حمله سایبری و هجوم هکرها خواهند بود.
این روزها که آمار حملات سایبری و هجوم هکرها به سایتها و سرورهای مختلف در جهان شدت گرفته است، اخبار و گزارشهای متعددی هر روزه به گوش میرسد که نشان میدهد هکرها و مجرمان سایبری در تلاش روز افزونی برای دسترسی و نفوذ به زیرساختهای فضای مجازی، وب سایتها و پلتفرمهای مربوطه هستند.
به گزارش ایتنا از ایسنا، تازهترین اخبار و گزارشهای منتشر شده در وب سایت زد دی نت حاکی از آن است که هکرها و مجرمان سایبری در سراسر جهان در تلاشند تا به سرورهای شر پوینت (sharepoint) مایکروسافت حمله کرده و با در دست گرفتن اطلاعات ارزشمند آن، بتوانند به اهداف و انگیزههای خود دست بیابند و از آن سوءاستفاده کنند.
گفته میشود هکرها و مجرمان سایبری مربوطه از آسیب پذیری امنیتی تحت عنوان CVE-2019-0604 که در سرورهای شر پوینت مایکروسافت وجود دارد، سوءاستفاده کردهاند که البته مایکروسافت در این خصوص اعلام کرده است که نسخه بهروزرسانی شده جدیدی را در ماههای فوریه، مارس و آوریل سال جاری میلادی ارائه و منتشر کرده است تا امنیت سایبری کامل و همچنین سرورهای حفاظت شدهای را برای کاربرانش به ارمغان بیاورد.
این گزارشها توسط محققان و پژوهشگران امنیتی فعال در مؤسسات امنیت سایبری عربستان سعودی و کانادا صورت گرفته است.
منبع: ایتنا
من: عربستان؟ نه آخه عربستان به جز نفت چی داره که بخواد امنیت سایبری داشته باشه؟ هان؟ برو بابا!
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
http://xperian.ir/xperian/wp-content/uploads/2019/05/Android-Beam.jpg
در اندروید Q یکی از قابلیت های قدیمی اندروید حذف خواهد شد
سیستم عامل جدید اندروید Q امسال میزبان قابلیت های جدید بسیاری بوده است، اما همچنین قرار است تا با یک قابلیت قدیمی به نام Android Beam خداحافظی کند. در حال حاضر هیچ جایگزینی برای این قابلیت در نظر گرفته نشده است اما مشابه آن را می توان در برنامه های شخص ثالثی مانند Google Files پیدا کرد.
برای کسانی که این قابلیت را به خاطر نمی آورند که حدس میزنیم تقریبا هیچکس آنرا به خاطر نمی آورد، Beam یک تکنولوژی انتقال فایل مبتنی بر ارتباط همتا به همتا (peer-to-peer) است. در این تکنولوژی از قطعه NFC برای ارتباط بین دو تلفن همراه و بلوتوث برای ارسال داده استفاده می شد.
اپلیکیشن Google Files این قابلیت را دارد تا فایل ها را با استفاده از ویژگی Wi-Fi محلی بین دو گوشی انتقال دهد. در این برنامه وعده سرعت انتقال فایل تا 480 مگابیت بر ثانیه داده شده است که بسیار بیشتر از سرعت بلوتوث می باشد. ارتباط اولیه در این روش با استفاده از بلوتوث شکل می گیرد، درست مشابه برنامه AirDrop شرکت اپل؛ در این ارتباط رمزنگاری به وسیله پروتکل WPA2 انجام می شود.
Beam اولین بار در سال 2011 و به واسطه سیستم عامل اندروید 4.0 Ice Cream Sandwich معرفی شد. شرکت اپل نیز در همان سال برنامه AirDrop را برای سیستم عامل iOS 7 عرضه کرد. با نگاهی به هر دو برنامه معرفی شده می توان متوجه شد که اپل در این راه موفق تر بوده است.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
http://xperian.ir/xperian/wp-content/uploads/2019/05/iOS13.jpg
تعدادی از قابلیت های مهم نسخه 13 ios لو رفت
انتظار میرود اپل در ماه ژوئن به صورت رسمی از آپدیت بزرگ بعدی ios رونمایی کند. این آپدیت جدید به احتمال زیاد ios 13 خواهد بود، و به لطف جزییات به دست آمده توسط وبسایت بلومبرگ، اطلاعات کامل و تغییرات جدیدی که این آپدیت در بردارد برای کاربران فاش شده است.
با انتشار ios 12، به نظر میرسید که اپل بیشتر بر روی بهبود پرفورمنس و همچنین افزایش کارایی و عملکرد سیستم عامل تمرکز کرده است، چون انتقاداتی زیادی حول این موارد در رابطه با ios 11 به اپل وارد شد. به همین دلیل، ios 12 را نمی توان به عنوان یک به روزرسانی جذاب در نظر گرفت. با این حال، به نظر میرسد که اپل می خواهد با ios 13 تغییرات عمده ای را ایجاد کند. با استناد به گزارش منتشر شده،نسخه جدید ios از قابلیت هایی نظیر حالت تاریک (گوگل هم قرار است همین قابلیت را در اندروید Q پیاده سازی کند)، ویجت های از نو طراحی شده و انیمیشن های جدید بهره میبرد، همچنین سرعت آیفون ها و آیپد های قدیمی را نیز افزایش میدهد.
مورد جذاب دیگری که از این گزارش به دست آمده این است که اپل میخواهد پس از مدتها کیبورد ios را هم آپدیت کند. آخرین باری که ما شاهد تغییری در مورد کیبورد ios بودیم زمانی بود که اپل به کاربران اجازه داد تا بتوانند کیبورد های مختلف دیگری نیز بر روی دستگاه خود نصب کنند، اما با ios 13، گویا اپل می خواهد ویژگی سوایپ خود را معرفی کند. یعنی به جای ضربه زدن بر روی هر یک از حروف کیبورد، کاربران میتوانند انگشت خود را روی حروفی که میخواهند تایپ کنند بکشند، زیرا عده ای معتقدند که این کار باعث میشود که تایپ کردن با سرعت بالاتری صورت پذیرد.
اما بهتر است فعلا به دیده ی شک و تردید راجع به اخبار منتشر شده درباره ی تغییرات بعدی این سیستم عامل نگاه کنیم، ios 13 قرار است در رویداد WWDC 2019 در ماه ژوئن رونمایی شود، پس اگر تمایل دارید از جزییات بیشتری از این آپدیت اطلاع داشته باشید در هفته های آینده با ما همراه باشید.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
https://www.itna.ir/images/docs/000056/n00056550-b.jpg
بیش از یک میلیون دامنه فارسی وجود دارد
ایتنا - در حال حاضر بیش از یک میلیون دامنه فعال با پسوندهای مختلف در مرکز ثبت دامنه کشوری ایران ثبت شده که پسوند داتآیآر (ir.) بیشترین دامنه فعال را از آن خود کرده است.
پژوهشگاه دانشهای بنیادی از جمله مراکز اصلی برای ثبت دامنههای اینترنتی به شمار میرود و هر کاربری که تمایل به ثبت دامنهای برای بازگشایی سایت خود داشته باشد، باید به سایت این مرکز و یا یکی از نمایندگان فعال آن در سطح کشور مراجعه کند. این پژوهشگاه همچنین آماری دقیق از دامنههای ایرانی را به دست میدهد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، مرکز ثبت دامنه کشوری ایران زیرمجموعه پژوهشگاه دانشهای بنیادی است و وظیفه ثبت دامنهها در ایران را برعهده دارد. شاید گستره دامنههای سطح بالایی مانند Com، Net، Org و Info که در سراسر وب وجود دارند و زمینه درخواست برای این دامنهها در تمامی کشورها باز است، بسیار گسترده باشد که برآورد آماری دقیق از آنها کمی مشکل شود، اما مرکز ثبت دامنه آمار آخرین دامنههای ثبتشده را به دست میدهد.
دامین یا دامنه (Domain) نامی است که وبسایت از طریق آن قابل دستیابی خواهد بود. به طور کلی دامنه از دو بخش نام و پسوند تشکیل شده است. نام دامنه بخشی است که گویای نام برند یا فعالیت شما بوده و آن را به دلخواه خود انتخاب میکنید. پسوندهای مجاز و معتبر در واقع پسوندهایی هستند که توسط کمیته مخصوص تأیید و تصویب پسوندها یعنی ICANN تأیید شده باشند. نمونهای از پسوندهای متداول com، org و ir هستند. انتخاب نام دامنه مناسب و ساده بسیار مهم بوده و همچنین در رتبهبندی (Ranking) نتایج جستوجوی گوگل نیز تأثیرگذار است.
آخرین آمار دامنههای ثبتشده
طبق آخرین آمار موجود در مرکز ثبت دامنه کشوری ایران، از ابتدای ثبت دامنههای فارسی در کشور تاکنون یک میلیون و ۵۲ هزار و ۴۷۰ دامنه ثبت شده است و از بین پسوندهای ثبتشدهی فارسی، پسوند ir با یک میلیون و ۴۳ هزار و ۹۶۷ دامنهی فعال در صدر قرار دارد. درواقع بیشترین سهم متعلق به همین پسوند است؛ به طوری که از میان دیگر پسوندهای فارسی، هر کدام کمتر از ۵۰۰۰ دامنه را ثبت کردهاند.
دامنههایی که بیشتر از ۱۰۰۰ مورد ثبتشده دارند، co.ir با ۳۹۶۴ مورد، دامنه ایران با ۱۸۷۵ مورد و دامنه ac.ir با ۱۳۴۱ دامنه فعال هستند. همچنین دامنههای دیگری وجود دارند که کمتر از ۱۰۰۰ مورد به نام آنها ثبت شده است. دامنه id.ir با ۵۰۵ مورد، دامنه org.ir با ۳۰۴ مورد، دامنه sch.irبا ۲ 60 مورد و دامنه gov.ir با ۲۲۱ مورد نیز در رتبههای بعدی لیست قرار دارند. کمترین دامنه ثبتشده نیز متعلق به دامنه net.ir با ۳۳ دامنه فعال است.
ثبت دامنه ملی «داتآیآر» (IR.) یکی از اقدامات مؤثر در قلمرو اینترنت ایرانی محسوب میشود که توانست مشخصهای تعیینشده برای هویت ایران در فضای اینترنت شکل دهد. این اقدام از سوی مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات انجام شد که هنوز هم به عنوان تنها نهاد ثبت اسامی قلمرو دامنههای اینترنتی در ایران به رسمیت شناخته میشود.
منبع: ایتنا