طرز تهیهی کیک غذای فرشته
کیک غذای فرشته یا کیک فرشته یک نوع کیک اسفنجی ست که با سفیده تخممرغ، آرد و شکر درست میشود. کرم تارتار هم عمدتا همراه با سفیده تخممرغ استفاده میشود تا پف بیشتری ایجاد شود. تفاوت این کیک با کیکهای دیگر استفاده نکردن از کره یا روغن است. در واقع در این کیک بخش چربی حذف شده و یک کیک پر پروتئین پفی است. این کیک را شاید بتوان پفترین و لطیفترین کیک دانست. همچنین درست کردن آن از کیک اسفنجی راحتتر است. برای تهیه این کیک معمولا از قالب توخالی استفاده میشود تا کیک بهتر پخته شده و همه بخشهای آن به یک میزان حرارت ببینند.
برای اینکه کیک فرشته عالی داشته باشید باید چند نکته را بخاطر بسپارید. اولین ترفند این است که به هنگام پختن کیک در قالب تو خالی مطمئن شوید که قالب کاملا خشک و تمیز و بدون چربی است و هیچ ردی از چربی یا کره در آن نباشد در غیر اینصورت پف نخواهد کرد. آن چیزی که باعث پف کیک و قطر زیاد آن میشود، سفیده تخممرغ زده شده است که به آرامی کیک را بالا میبرد.
نکته دوم در مورد کیک غذای فرشته نحوه خنک کردن آن است. وقتی که کیک از فر بیرون میآید، قطر زیاد و بافت لطیف آن باقی بماند، این است که باید قالب را وارو کنید و بگذارید کیک بطور کامل خنک شود، سپس آن را از قالب خارج کنید. وزن کیک موقع وارو کردن قالب، باعث میشود که کیک پف خودش را حفظ کند. موقع خارج کردن کیک باید با استفاده از یک چاقو با ظرافت تمام، لبهها را جدا کنید تا کیک از قالب جدا شود.
مواد لازم
آرد: ۱ پیمانه
شکر: ۱ و ۱/۲ پیمانه
تخممرغ: ۱ و ۱/۲ پیمانه
نمک: ۱/۴ قاشق چایخوری
کرم تارتار: ۱/۲ قاشق چایخوری
اسانس وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
اسانس بادام: ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر شکر: برای پاشیدن روی کیک
انواع توت تازه: مقداری برای سرو
طرز تهیه:
۱. آرد و ۳/۴ پیمانه شکر را سه بار با هم الک کنید.
۲. سفیدههای تخممرغ و کرم تارتار را داخل کاسهای بزرگ روی بالاترین سرعت همزن، با هم بزنید تا زمانی که حسابی پف کند. اگر همزن برقی ندارید، میتوانید از همزن میلهای استفاده کنید، اما برای ورزش شدید دستها، خودتان را آماده کنید.
۳. ۳/۴ پیمانه شکر باقیمانده را روی سفیده تخممرغ بریزید، هر بار ۲ قاشق غذاخوری بریزید و پس از هر بار ریختن شکر، آن را بهم بزنید.
۴. به هم زدن ادامه دهید تا زمانی که سفیدهها حسابی پف کرده و بالا بیایند و زدن آن سخت شود.
۵. اسانس بادام و وانیل را به آن اضافه کنید.
۶. مواد خشک را به این صورت به سفیده اضافه کنید که هر بار ۲ قاشق غذاخوری از مواد خشک را به سفیده اضافه کنید و با یک قاشق پلاستیکی یا همزن سیمی به آرامی بهم بزنید تا پف مواد بهم نخورد.
۷. خمیر را داخل قالب تو خالی و کاملا تمیز بریزید. سطح روی مواد را هم کاملا صاف کنید.
۸. یک سیخ چوبی را به آرامی داخل کیک تاب بدهید تا حبابهای بزرگ هوا از بین بروند.
۹. کیک را در فر از پیش گرم شده با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بپزید. باید روی کیک یک لایه قهوهای طلایی و ترکهای بسیار خشک داشته باشد.
۱۰. اگر قالب تو خالی شما دسته دارد (شبیه چیزی که در تصویر میبینید)، قالب را وارونه کنید و بگذارید یک ساعت خنک شود. اگر قالب پایه ندارد، قالب را روی یک بطری بگذارید تا خنک شود.
۱۱. وقتی که کیک خنک شد، چاقوی مخصوص کره (چاقوی بدون دندانه) را برداشته و با دقت تمام کیک را از قالب جدا کنید و توی بشقاب سرو قرار دهید.
۱۲. روی کیک فرشته را پودر شکر پاشیده و با میوه تازه سرو کنید.
منبع: برترینها