طرز تهیهی شیرینی برنجک یا بهاردونه
برنجک نوعی از تنقلات میباشد که از خوراکیهای بومی شمال کشور گیلان و مازندران میباشد که به 2 روش شور و شیرین تهیه میشود. برنجک را معمولا با رنگ زیبای برنج تهیه میکنند ولی در صورت تمایل میتوانید بسته به نوع مصرف آن با رنگ خوراکی رنگی کرده و تهیه کنید.
مواد لازم (برای 4 نفر)
برنج پفکی شده: 4 لیوان
شکر: 3/4 لیوان
آب: 1/3 لیوان
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: تهیه برنج پفکی
ابتدا برنج را شسته به مدت 2 ساعت خیس میدهیم. سپس برنج داخل آب در حال جوش ریخته و بعد از 5 دقیقه آبکش میکنیم. حالا برنج را روی پارچه ای تمیز پهن میکنیم تا کاملا خشک شود.
مرحله دوم: پخت برنج پفکی
حالا داخل قابلمهای را تا نیمه روغن میریزیم و برنجهای خشک شده را داخل روغن ریخته و کاملا سرخ میکنیم تا حالت پفکی پیدا کند. حالا از داخل قابلمه خارج کرده و روی دستمال روغن گیر میگذاریم تا روغن آن خارج شود.
مرحله سوم: تهیه شهد
حالا شکر و آب را داخل قابلمه ای ریخته و روی حرارت میگذاریم تا کاملا به غلظت برسد.
مرحله چهارم: افزودن شهد
حالا شهد را به برنجک های آماده شده می افزاییم و خوب مخلوط میکنیم تا برنج کاملا به شهد آغشته شود.
مرحله آخر: شکل دادن به برنجک
برنج آماده شده را داخل سینی مناسبی ریخته و خوب فشار میدهیم تا کاملا منسجم شود. سپس با یک چاقوی تیز به شکل مربع یا لوزی برش میدهیم و زمان می دهیم تا خنک شوند. حالا داخل ظرف سرو چیده و نوش جانتان.
نکات مهم و فوت و فن
میتوانید روی برنجکها را با ترافل تزیین کنید.
برنج ایرانی را برای تهیه برنجک انتخاب کنید.
میتوانید برنجک 3 رنگ برای شب یلدا تهیه کنید.
برنجک را در ظرف در بسته و جای خنک نگهداری کنید.