جادوی ِ خاطرات

هر کسی از ظن خود شد یار من ... از درون من نجست اسرار من

جادوی ِ خاطرات

هر کسی از ظن خود شد یار من ... از درون من نجست اسرار من

طرز تهیه‌ی شیرینی برنجک یا بهاردونه

طرز تهیه‌ی شیرینی برنجک یا بهاردونه 


برنجک نوعی از تنقلات می‌باشد که از خوراکی‌های بومی شمال کشور گیلان و مازندران می‌باشد که به 2 روش شور و شیرین تهیه می‌شود. برنجک را معمولا با رنگ زیبای برنج تهیه می‌کنند ولی در صورت تمایل می‌توانید بسته به نوع مصرف آن با رنگ خوراکی رنگی کرده و تهیه کنید. 


مواد لازم (برای 4 نفر)

برنج پفکی شده: 4 لیوان

شکر: 3/4 لیوان

آب: 1/3 لیوان

روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم


طرز تهیه

مرحله اول: تهیه برنج پفکی

ابتدا برنج را شسته به مدت 2 ساعت خیس می‌دهیم. سپس برنج داخل آب در حال جوش ریخته و بعد از 5 دقیقه آبکش می‌کنیم. حالا برنج را روی پارچه ای تمیز پهن می‌کنیم تا کاملا خشک شود.

مرحله دوم: پخت برنج پفکی

حالا داخل قابلمه‌ای را تا نیمه روغن می‌ریزیم و برنج‌های خشک شده را داخل روغن ریخته و کاملا سرخ می‌کنیم تا حالت پفکی پیدا کند. حالا از داخل قابلمه خارج کرده و روی دستمال روغن گیر می‌گذاریم تا روغن آن خارج شود.

مرحله سوم: تهیه شهد

حالا شکر و آب را داخل قابلمه ای ریخته و روی حرارت می‌گذاریم تا کاملا به غلظت برسد.

مرحله چهارم: افزودن شهد

حالا شهد را به برنجک های آماده شده می افزاییم و خوب مخلوط می‌کنیم تا برنج کاملا به شهد آغشته شود.

مرحله آخر: شکل دادن به برنجک

برنج آماده شده را داخل سینی مناسبی ریخته و خوب فشار می‌دهیم تا کاملا منسجم شود. سپس با یک چاقوی تیز به شکل مربع یا لوزی برش می‌دهیم و زمان می دهیم تا خنک شوند. حالا داخل ظرف سرو چیده و نوش جانتان.


نکات مهم و فوت و فن

می‌توانید روی برنجک‌ها را با ترافل تزیین کنید.

برنج ایرانی را برای تهیه برنجک انتخاب کنید.

می‌توانید برنجک 3 رنگ برای شب یلدا تهیه کنید.

برنجک را در ظرف در بسته و جای خنک نگهداری کنید.


منبع


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد