طرز تھیهی نان جو سبوس دار
مواد لازم برای نان جو سبوس دار :
آرد گندم 1 لیوان
شیر ولرم 1 لیوان
سبوس جو 1 لیوان
خمیر مایه 22 قاشق چایخوری
شکر 2 قاشق چایخوری
زنجبیل 2 قاشق چایخوری
1 لیوان / روغن زیتون یا روغن مایع 3
طرز تھیه نان جو سبوس دار :
شیر ولرم، شکر و خمیر مایه را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید، پس از 55 دقیقه که خمیر مایه عمل کرد روغن، آرد، سبوس جو و پودر زنجبیل را اضافه کنید، مخلوط کنید تا خمیر خوبی بدست بیاید.
خمیر را داخل کاسه ای بگذارید، روی کاسه را بپوشانید و 1 ساعت در جای گرمی استراحت دھید تا حجم خمیر بیشتر شود ( این خمیر بدلیل وجود سبوس نسبت به خمیر نان ھای دیگر پف کمتری خواھد داشت ).
روی سطح کار آرد بپاشید، خمیر را روی سطح کار قرار دھید و به 8 قسمت برش بزنید ( بسته به اندازه ای که از نان می خواھید خمیر را برش بزنید )، خمیر ھا را با فاصله داخل سینی فر قرار دھید، روی خمیرھا را با دستمال مرطوبی بپوشانید و 1 ساعت دیگر استراحت دھید تا حجم نان ھا بیشتر شود.
فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود سپس سینی نان ھا را داخل فر 25 دقیقه نان ھا آماده می شوند (می توانید در صورت تمایل روی نان ھا با – بگذارید، پس از 20 زرده تخم مرغ ، کره و … برس بکشید).
نکته : در صورتی که سبوس جو در دسترس ندارید می توانید از سبوس گندم یا ھمان مقدار آرد جو استفاده کنید.
نان جو و خواصیت ھای باورنکردنی سرشار
جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد و خود به عنوان یک غذای کامل می تواند به شمار رود. جو از گیاھی با ساقه ھای بلند به جود می آید و ھنوز ھم یکی از غذاھای عمده انسان را تشکیل می دھد. در کشورھای مختلف نیز جزو پرمصرف ترین مواد غذایی است که با اشکال مختلف و طعمھای گوناگون عرضه می شود.
از امام جعفر صادق (ع) نقل شده است که خاصیت ھای غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجود دارد، به ھمین دلیل طعام حضرت رسول اکرم (ص) تا آخر عمر از نان جو خالی نبود.
نان جو از انواع نان ھای قدیمی است به طوری که خوراک اصلی گلادیاتورھای رومی را تشکیل می می نامیدند. « خورندگان نان جو » یعنی « ھوردیری » داد و قھرمانان آن زمان
منبع: بیتوته