نان ایتالیایی سبوس دار
مواد لازم
۱ پیمانه آب ولرم ۳۷ درجه
۱ قاشق غذاخوری پودر خمیر مایه
۱ قاشق مرباخوری سر پر نمک
۱ قاشق غذاخوری عسل
۱ پیمانه ماست یونانی
۱ پیمانه آرد سبوس دار
۲ پیمانه آرد سفید گندم
۱/۲ پیمانه گندم پرک ریز
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
مواد رومال
۱ عدد زرده تخم مرغ
۱ قاشق غذاخوری آب
مخلوط مغز آفتابگردان، مغز تخم کدو، کنجد، تخم کنان
طرز تهیه (منبع: @ashpazi2020)
آب ولرم، پودر مایه خمیر، نمک و عسل را با هم مخلوط میکنیم و اجازه میدهیم تا مایه خمیر عمل بیاید.
ماست و گندم پرک شده را اضافه میکنیم. هر دو آرد را در حین مخلوط کردن کم کم اضافه میکنیم و در آخر روغن را میریزیم.
من با دستگاه خمیر زن حدود ۱۰ دقیقه خمیر را ورز میدهم. اگر با دست ورز میدهید حتما ۲۰ دقیقه ورز بدهید. این خمیر کمی چسبناکه که بعد از استراحت روی میز کار با ورز دادن و کمی آرد از چسبنده گی خارج میشود.
روی خمیر را با حوله پوشانده و در جای گرم به مدت یکساعت قرار میدهیم تا حجمش دوبرابر بشود.
روی میز کار را آرد سبوس دار میپاشیم و خمیر را به دو قسمت تقسیم میکنیم.
خمیر را با کف دست باز میکنیم و لبه بالا را به وسط تا میزنیم فشار میدهیم و بعد پایین به وسط و فشار میدهیم. در آخر هر دوطرف راست و چپ را به وسط تا میزنیم و با فشار دست رول میکنیم.
این کار را دو بار تکرار میکنیم و رول میکنیم. نان را بشکل بیضی فرم میدهیم.
سینی فر را کاغذ روغنی پهن میکنیم.
زرده تخم مرغ و آب را باهم مخلوط میکنیم. کف خمیر رول شده را آغشته به زرده تخم مرغ میکنیم سپس در مخلوط آجیل میزنیم.
نان را در سینی فر قرار میدهیم و روی آن را با چاقوی تیز شکاف میدهیم و با برس زرده تخم مرغ مالیده و مخلوط آجیل را روی آن میپاشیم.
نان باید به مدت نیم ساعت مجددا استراحت کند. فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد معمولی گرم میکنیم و در پنجره وسط به مدت ۲۰ دقیقه میپزیم بعد از آن حرارت را به ۱۸۰ درجه سانتیگراد تغییر میدهیم تا به مدت ۱۰ دقیقه دیگر هم بپزد. روی و زیر نانها باید کاملا طلایی پر رنگ شود و وقتی به پشت آنها ضربه میزنیم صدای تو خالی و پوک بودن بدهد.